Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı, acil durumlarda strüktürdan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insanoğlu yaşamını asıl yer, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve kötü sızdırmaz özellikleri sürdürmek zorundadır.

Yangın Bapsı seçerken uyanıklık edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta yürütmek üzere kullanma amacına ve kullanan can sayısına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşkın insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu hileışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Binaların dokumasına normal kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını Yangın kapısı istanbul fiyatı esenlar.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği üzere; yurtiçinde özen veren uluslar arası üretimlardan da yangın bapları gerçekleştirme edilebilir.

İmal edildikleri malzemelerin tamam abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Tenha Kanatlı Yangın Bapları; Vahit kanatlı tasavvurıyla, yetersiz mekanlarda da yararlanmaı kolaylaştırırken, yangın çabucak emniyetli bir çıkış sağlar.

Umumi amacı insanoğluın binayı pert görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri makam hileır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının elden yapı dışına açılması gerekir.

Bu proje, büsbütün yönetmeliğe yarar şekilde planlanır. Ardından itfaiye onayını alarak imalat hizmetlemlerine serlıyoruz. Montajını yaparak bulunmuş olduğunuz binada daha kredili bir kayran yaratmaya olanak tanılamayoruz. Bizimle sadece iletişime geçerek hizmetimizle ilgili detaylı marifet alabilirsiniz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; huzur sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page